Savjetovalište za osobe koje imaju probleme sa memorijom pruža usluge pregleda vezanih za probleme sa memorijom te savjetovanja koja bi Vam trebala pomoći da gradite i održavate uravnoteženo zdravlje mozga kako biste očuvali svoje potencijale i vodili nezavistan život.
Brižnim pristupom i znanjem sakupljenim kroz godine pomoći ćemo Vam da savladate izazove koje nose problemi sa memorijom.
Skupa ćemo pronaći najbolja individualna rješenja za Vašu bolju budućnost.

Savjetovališta, za sada, imamo organizirana u Sarajevu(Centar za demenciju) i Mostaru(Centar za stara i iznemogla lica Mostar).
Zakažite termin na telefon +387 33 200223
Možete nas pozvati svakog radnog dana od 9-18h

ili poslati mail na bih@demencija.org

U Savjetovalištu možete obaviti pregled kako bi se utvrdilo da li postoje kognitivni deficiti a koji istovremeno ne moraju ukazivati na demenciju. Utvrdit ćemo stepen deficita i na osnovu toga ćete dobiti preporuke kako djelovati da bi se mozak održao mladim i zdravim a vi očuvali svoje potencijale i kapacitet.

Ukoliko Vam je član porodice osoba koja živi sa demencijom možete dobiti preporuke kako savladati izazove sa kojima se susrećete i na najbolji način odgovoriti na potrebe Vašeg oboljelog člana porodice.
Također, ukoliko se radi o demenciji preporučit ćemo vam najbolje načine stabiliziranja stanja, poboljšanja trenutnog stanja i usporavanja napredovanja bolesti